Anyagátadó- és személyzsilipek

Anyag- és személyforgalom biztosítása különböző tisztaságú terek közt.

Nagy tisztaságú üzemi területek esetén különböző tisztasági fokozatú tereket találhatóak egy épületben belül. Itt a statikus nyomás is más-más értékű. Az anyag- és személyzsilipek funkciója, hogy biztosítsák az összeköttetés két helyiség közt. A személy és teherforgalom ezeken keresztül zajlik.

A személyzsilip általában egy öltöző szobával egybe épített, nagyobb alapterületű helyiség. Itt található egy fekete és egy fehér öltöző, ahol a dolgozók leveszik az utcai ruhát és felveszik a munkaruhát, esetleg szkafandert. A zsilip végén találhat továbbá egy kézfertőtlenítő, ellenőrző tükör és egy légzuhany. Nem minden esetben található öltöző a személyzsilipben, akkor ha azonos tisztasági fokozatú, azonban különböző nyomású teret választunk el egymástól.

Az anyagzsilip egy falba épített „szekrény”, amit két helyiség közé építenek be, és mind a két oldalról nyitható. A két ajtó reteszfeltétellel van összekapcsolva, amíg az egyik nyitva van, addig a másik zárva tart. Az anyagzsilip csatlakoztatható a légtechnikai rendszerhez is, egyéni befúvó és elszívó építhető bele.

Tisztaterek kialakításánál elengedhetetlen az anyag illetve személyzsilip kiépítése. Amennyiben kérdése van ezzel kapcsolatban, keresse fel vállalkozásunkat és szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!