Hővisszanyerő rendszerek

Lemezes, közvetítőközeges, forgódobos hővisszanyerő rendszerek légkezelő gépekbe, steril megoldások.

Kategória:

Lemezes, közvetítőközeges, forgódobos hővisszanyerő rendszerek légkezelő gépekbe, akár steril megoldások is.

A térből elszívott, használat levegő energiatartalma jól hasznosítható a külső levegő előkezelésére, temperálására. Egyik megoldás a levegő visszakeverése, azonban ez nem minden esetben megengedhető. Erre szolgálnak a különböző hővisszanyerő berendezések.

Lemezes: A távozó levegő egy szűk járatú, lemezekkel elválasztott hőcserélőn keresztül adja át energia tartalmát a távozó levegőnek. Előnye, hogy a két közeg nem keveredik egymással, magas hatásfok érhető el.

Forgódobos: Az elszívó és a befúvó légkezelőt egy nagy méretű forgó dobbal kapcsolunk össze, amely folyamatos mozgásban van, és így adja át energiáját a friss levegőnek. Előnye, hogy nagy hatásfokú és a levegő nedvesítését is elő tudja segíteni.

Közvetítő közeges: Működése a fűtő kaloriferhez hasonlít. Mind a két légkezelőbe bekerül plusz egy kalorifer, ezeket összekötik és szivattyú segítségével a közvetítő közeg szállítja az energiát. Előnye, hogy nem keveredik a távozó és szellőző levegő, illetve a berendezések lehetnek egymástól távolabb is.

A megfelelő hővisszanyerő kiválasztásában segítünk a megrendelőnek szem előtt tartva a kiszolgált technológiát és a beruházási költségeket is.