Napelemes rendszerek

Középületek villamos energia ellátása megújuló energiaforrásból, akár 0 Ft-os villanyszámla elérésével.

Kategória:

Középületek villamos energia ellátása megújuló energiaforrásból, akár 0 Ft-os villanyszámla elérésével.

A napelemek a nap sugárzási energiáját alakítják át villamos energiává a fényelektromos jelenség segítségével. „Az energiaátalakítás alapja, hogy a sugárzás elnyelődésekor mozgásképes töltött részecskéket generál, amiket az eszközben az elektrokémiai potenciálok, illetve az elektron kilépési munkák különbözőségéből adódó beépített elektromos tér rendezett mozgásra kényszerít, vagyis elektromos áram jön létre. Ez a jelenség bármilyen megfelelő fényspektrummal rendelkező fényforrás esetén is lezajlik, nem szükséges kizárólagosan napfény.”

A napelemek hatásfoka átlagosan 30%, egy tábla teljesítménye 250 W. A rendszer tervezése során a korábbi villanyszámlák alapján kiszámolják az épület éves villamos energia fogyasztását. Az épület elhelyezkedésétől, tájolásától függően meteorológiai adatokból megtudják a napsugárzásos órák számát, végül meghatározható a szükséges napelem táblák száma. A pillanatnyi többletként termelt villamos energiát a rendszer visszatáplálja az országos hálózatba. A visszwatt védelem biztosítja, hogy nem történik többlet visszatáplálás a hálózatba, azaz csak a pillanatnyi fogyasztás mértékéig táplál. A rendszer további elme egy inverter aminek az a feladata, hogy a napelem modulok által megtermelt áramot a villamos fogyasztó berendezések számára felhasználhatóvá, illetve a villamos hálózat szempontjából visszatáplálhatóvá tegye. A napelemek egyenáramot termelnek, az inverter jellemzően 230 V feszültségű váltóárammá alakítja át. A napelemeket jellemzően az épületek tetejére, homlokzatára telepítik, déli tájolással.

Referenciáink közt szerepel több napelemes rendszer kivitelezése, elégedett vevőkörrel. Segítséget nyújtunk az ilyen rendszerek finanszírozására is, támogatások vagy ESCO szerződés keretein belül. Amennyiben napelemes rendszert szeretne, keressen bennünket, készséggel állunk rendelkezésre.